Jump to content

A Manieggs Bolognában szerepel

2015. 02. 28. 16:21

Az animációs és speciális filmes technikáknak szentelt bolognai Future Film Festival nyitófilmje lesz a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című, egész estés magyar animációs film, amelyet a közönség ettől a héttől kezdve a magyarországi mozikban is láthat.

Az elsősorban a 15-40 év közötti, a South Park- és Family Guy-típusú szókimondó, erős társadalomkritikát gyakorló sorozatokon nevelkedett közönséget megcélzó animációt csütörtöktől vetítik a hazai mozik.

A rendező, Miklósy Zoltán elárulta, hogy eredetileg trilógiának tervezték a történetet, de kíváncsiak voltak rá, milyen lesz a fogadtatás a nézők és a szakma részéről. „Ha tetszik a közönségnek, el fogjuk készíteni a folytatást is.”

A történet szerint a két hét börtön után frissen szabadult főszereplő barátja segítségével kezd nyomozásba, hogy kiderítse, ki miatt kellett ártatlanul ülnie. A kemény tojások a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig számtalan rendkívüli kalandba keverednek a film során.

A 90 perces produkció a magyar animáció hagyományait és a nemzetközi trendek jellegzetességeit ötvözi, szarkasztikusan és humorral figurázza ki a kor társadalmát. A komputer animációs (CGI) technikával készült film állami támogatás nélkül, két év alatt született meg, ahogy a rendező fogalmazott, munkatársai, barátai segítségével.

A Manieggs premierje a világhírű animációs fesztiválon, Annecy-ban volt az idén, emellett versenyben volt a miskolci Cinefesten, a bukaresti Anim'est fesztiválon és a brüsszeli Anima fesztiválon is.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: meshmag.hu, forrás: MTI)