Jump to content

Sokat fog futni új filmjében Matthew McConaughey

2015. 01. 31. 13:46

Matthew McConaughey elvállalta a Futni születtünk című bestsellerből készülő film főszerepét: egy újságírót játszik, aki a hosszútávfutó indiánok titkát kutatja. Glenn Close eközben a The Wife című film főszerepét vállalta el, melyben egy Nobel-díjas író feleségét alakítja majd.

A Futni születtünk producere Mickey Liddell, Deb Newmyer és Lorenzo di Bonaventura lesz. Christopher McDougall két éve magyarul is megjelent könyvéből Matthew Michael Carnahan írja a forgatókönyvet. A történet egy újságíróról szól, aki futóként gyakran megsérül, ezért felkeresi a mexikói tarahumara indiánokat, hogy megtudja, hogyan képesek sok száz mérföldet futni pihenés és sérülés nélkül.

Az Oscar-díjas Matthew McConaughey-t legutóbb a Csillagok között című űreposzban láthatta a közönség, hamarosan pedig Gus Van Sant The Sea of Trees című drámájában tér vissza a filmvászonra.

Glenn Close a kiegyensúlyozott és elegáns Joan Castlemant alakítja a The Wife-ban, aki örömmel adja fel saját írói ambícióit, amikor férjhez megy az írófejedelemhez, Joe Castlemanhoz, akit Jonathan Pryce alakít. A Nobel-díj átadásának előestéjén azonban Joan elhatározza, hogy elhagyja férjét.

Az Anonymous Content és a Meta Film produkciójában Frances McDormand, Logan Lerman, Brit Marling és Christian Slater is szerepel. A filmet a 2004-ben Fordulatok című drámájáért Berlinben Ezüst Medvével jutalmazott svéd rendező, Björn Runge forgatja ősszel Stockholmban és New Yorkban. Meg Wolitzer The Wife című regényéből Jane Anderson írja a forgatókönyvet.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: abcnews.go.com, forrás: MTI)