Jump to content

Audrey Tautou is ott lesz a Berlinale zsűrijében

2015. 01. 28. 18:19

Az Amélie csodálatos életének francia sztárja, Audrey Tautou és az Arany Medve-díjas Claudia Llosa perui filmrendezőnő is a Darren Aronosfsky vezette nemzetközi zsűri tagja lesz a jövő héten kezdődő Berlinalén.

A fesztivál szervezői kedden hozták nyilvánosságra a Berlinale legfontosabb díjairól - a legjobb filmért járó Arany Medvéről és csaknem tucatnyi Ezüst Medvéről – döntő nemzetközi zsűri hat tagjának nevét. Az idei nagyjátékfilmes versenyprogramban 19 alkotás küzd a fődíjért.

A testület munkájában részt vesz Daniel Brühl, Dzson Ho Bong (a Madeo és A gazdatest dél-koreai rendezője), Martha De Laurentiis (a Hannibal sorozat producere), Audrey Tautou, Matthew Weiner (a Mad Men – Reklámőrültek Emmy-díjas executive producere) és Claudia Llosa.

Llosa a Berlinale visszatérő vendége, aki Fausta éneke című filmjéért 2009-ben elnyerte az Arany Medve-díjat és az Oscar-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyében.

A 65. Berlinalét február 5. és 15. között rendezik meg a német fővárosban. A mustrán számos világpremiert tartanak, Terrence Malick Knight of Cups című romantikus drámáját is a berlini versenyprogramban láthatja először a közönség. A produkció Christian Bale, Cate Blanchett és Natalie Portman főszereplésével készült.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: glamour.com, forrás: MTI)