Jump to content

Mozifilmmel dolgozik a Terápia rendezője

2015. 01. 27. 17:06

Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez; a szerelmi melodráma négyévszakos forgatása a tervek szerint kora tavasszal kezdődik, a film 2016 elején kerülhet a mozikba.

A Testről és lélekről című filmtervnek a Magyar Nemzeti Filmalap 420 millió forint gyártási támogatást szavazott meg. A film operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők) lesz, a szereplőválogatás még nem zárult le.

Az én XX. századom, a Bűvös vadász és a Simon mágus alkotójának készülő filmje egy különös szerelmi történet, amely a „mindennapok világában” játszódik. A Testről és lélekről története az álom és ébrenlét, a test és lélek kettősége körül forog.

Enyedi Ildikó a Balázs Béla Stúdióban készített rövidfilmjei után, Az én XX. századom című első játékfilmével a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera (Camera d'Or) díjat 1989-ben. Filmjeit több mint 40 nemzetközi díjjal méltatták az elmúlt években.

Legutóbb az HBO saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát rendezte, amelyért Gigor Attilával együtt elnyerte a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályától a legjobb televíziós rendezés díját 2013-ban.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: magyarnarancs.hu, forrás: MTI)