Jump to content

Magyar alkotások debütáltak Triesztben

2015. 01. 21. 13:25

Gerő Marcell és Mundruczó Kornél legújabb filmjei mutatkoztak be tegnap a trieszti filmfesztiválon, de a programsorozat részeként egyebek mellett Pálfi György alkotása is látható lesz.

Az olasz filmmustra negyedik napján Gerő Marcell Káin gyermekei című dokumentumfilmjét vetítették le. Az Il Piccolo trieszti napilap véleménye szerint a magyar filmes alkotása, amely fiatal korú elítéltek sorsát követi nyomon, az „ismeretlen Magyarországot” mutatja be az olasz közönségnek.

A 26. alkalommal megrendezett Trieste Film Festival kedden műsorra tűzte Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét is, amely a tavalyi cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Un Certain Regard versenykategória díját. Mundruczó alkotása februárban kerül az olasz mozikba.

A fesztivál honlapja szerint a közönség a kisfilmes mezőnyben Szőcs Petra A kivégzés, Horváth-Molnár Panna és Zomborácz Virág Dipendenza, Szabó Simon Fal és Hartlung Attila Ischler című kisjátékfilmjét is láthatta az elmúlt napokban.

A január 22-ig tartó mustra zárónapján a magyar produkciók közül Pálfi György Szabadesés című filmjét mutatják be a szervezők.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: kulturpart.hu, forrás: MTI)