Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 72. Django elszabadul

2015. 01. 18. 18:28

Quentin Tarantino 2012-es akció-westernje hamar a rendező egyik legnépszerűbb alkotásává vált. A Jamie Foxxot, Christoph Waltz-ot, Leonardo DiCapriót, Kerry Washingtont és Samuel L. Jacksont a szereplői között tudó film a remek színészi alakítások mellett elsősorban a humorának, a zenéjének és a látványvilágának köszönheti a népszerűségét.

Valahol az Egyesült Államok dél területein az 1800-as évek közepén egy fogorvosból lett fejvadász, Dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadít egy Django nevű rabszolgát (Jamie Foxx). A két férfi társul a télre és közösen keresik a kenyerüket a fejvadászattal, majd Django felesége (Kerry Washington) nyomába erednek, aki jelenleg egy gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) tulajdonában van.

A Django elszabadul 2013-ban két Oscar-díjat nyert, egyet a legjobb eredeti forgatókönyv, egyet pedig a legjobb férfi mellékszereplő (Christoph Waltz) kategóriájában. Az osztrák színész mellett kiemelkedik még DiCaprio és Samuel L. Jackson alakítása is, természetesen maga Quentin Tarantino is felbukkan egy rövidebb alakítás erejéig, sőt Franco Nero is elvállalt egy kisebb szerepet a filmben.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: haitiantimes.com)