Jump to content

Ridley Scott lesz a Filmalap Mesterkurzus vendége

2015. 01. 15. 16:52

Sir Ridley Scott, Hollywood egyik legnagyobb hatású rendezője lesz a Filmalap Mesterkurzus sztárvendége. A rendezvényt február 1-jén a Millenáris Teátrumban tartják. Scott Magyarországon forgatja legújabb filmjét.

A Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében Oliver Stone-t, Joe Eszterhast, Alan Parkert és Antal Nimródot követően újra egy világhírű filmessel találkozhatnak a hazai filmesek. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők.

A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A regisztráció január 21-én, szerdán kezdődik, a részletekről a szervezők hamarosan tájékoztatják az érdeklődőket.

A rendezvény műsorvezető-házigazdája Madarász Isti filmrendező lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A Mesterkurzust megelőzően a szervezők a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, az Exodus: Istenek és királyok című produkciót.

Az 1937-ben született Ridley Scott a kortárs filmművészet egyik legsikeresebb és legtermékenyebb alkotója, többszörös Oscar-díj jelölt és számos Golden Globe, Emmy- és BAFTA-díj birtokosa. Legismertebb filmjei közé tartozik A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 – A Paradicsom meghódítása, a Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, a Prometheus és a legfrissebb, a Mózes történetét feldolgozó Exodus: Istenek és királyok.

Ridley Scott sok, Magyarországon is sikeres televíziós sorozat producere, többek között A férjem védelmében vagy a Gyilkos számok című alkotásoké. A művészt 2003-ban az angol királynő lovaggá ütötte az angol filmiparért tett szolgálataiért.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(fotó: wired.com, forrás: MTI)