Jump to content

Grönlandon játszódik a Berlinale nyitófilmje

2015. 01. 11. 13:39

Isabel Coixet spanyol rendező Nobody Wants the Night című, Grönlandon játszódó kalandfilmjének világpremierjével nyílik meg február 5-én a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale – közölték a mustra szervezői.

Coixet filmjének főszerepét Juliette Binoche alakítja, a nemzetközi szereposztásban a japán Kikucsi Rinko és az ír Gabriel Byrne neve is olvasható. A kalandfilm 1908-ban Grönland sarkköri vidékén játszódik, „bátor nőkről és ambiciózus férfiakról szól, akik mindent hajlandóak kockára tenni a szerelemért és a dicsőségért”. A spanyol-francia-bolgár koprodukcióban készült alkotást Bulgáriában, Norvégiában és Spanyolországban forgatták.

„Nagyon örülök, hogy a Nobody Wants the Night lesz a Berlinale nyitófilmje 2015-ben. Isabel Coixet két nő lenyűgöző és érzékeny portréját ábrázolta egy rendkívüli helyzetben.” – méltatta a filmet Dieter Kosslick.

Isabel Coixet már hatszor szerepelt a Berlinale programjának különböző szekcióiban munkáival, versenyben volt mások mellett 2003-ban Az élet nélkülem, majd 2008-ban az Elégia című filmje, 2009-ben pedig tagja volt a mustra nemzetközi zsűrijének.

A 65. Berlinalét február 5. és 15. között rendezik meg.

(fotó: visitberlin.de, forrás: MTI)