Jump to content

Ausztriában folytatódik az új Bond-film forgatása

2015. 01. 07. 11:54

A felső-stájerországi hegyekben fekvő festői Altaussee nevű tónál forgatja a Spectre című új Bond-film jeleneteit a brit titkos ügynököt negyedszer alakító Daniel Craig.

Sam Mendes, a film rendezője a felvételekhez látványos motorcsónakos jelenteket készített elő a tónál a kemény hideg miatt alaposan beöltözött Craiggel. Az ausztriai forgatást a viharos szél és havazás is nehezíti. A stáb később a tiroli Söldenbe és Obertilliachba költözik, ahol akciójeleneteket rögzítenek.

A Bond-film felvételei decemberben kezdődtek Londonban. A 46 esztendős Craig az MI6-nál dolgozó Bill Tannert alakító Rory Kinnearral szerepelt a Temzén fényképezett jelenetekben: a két színész a folyón motorcsónakkal száguldozott.

A produkció stábja december 4-én a Pinewood Stúdióban fedte fel az új Bond-mozi címét és szereposztását: Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Monica Bellucci (Lucia Sciarra), Christoph Waltz (Oberhauser) és Léa Seydoux (Madeleine Swann).

A Skyfall folytatásaként születő Spectre eredeti forgatókönyve a Sony stúdió elleni észak-koreai hackertámadás nyomán egy hónapja kiszivárgott, ezért a producereknek a forgatás előtti utolsó pillanatokban teljesen át kellett íratniuk a szkriptet. A rohammunkához további forgatókönyvírókat is felvettek.

Sam Mendes még a decemberi bejelentéskor utalt arra, hogy a Spectre a Bond-mozik egy korábbi szakaszát idézi, amikor Ernst Stavro Blofeld, a SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) elnevezésű terrorszervezet főnöke volt Bond ellenfele. Ebből mindenki arra következtetett, hogy az új szereplők közül Christoph Waltz alakítja majd a fő-gonoszt, ám az Oscar-díjas osztrák színész a közelmúltban elárulta, hogy tévúton járnak az erre spekulálók.

Waltz arra a kérdésre, hogy ő játssza-e majd a terrorszervezet vezetőjét azt válaszolta: „Nem. A dolog sokkal érdekesebb ennél.” Az osztrák színész egyébként nem szerepel a stájerországi jelenetekben.

Craig úgy véli, az új 007-es mozi még minden idők eddigi legsikeresebb Bond-filmjét, az 1,1 milliárd dollárt kereső Skyfallt is túlszárnyalja majd. „Remek szereposztásunk van, és szerintem a forgatókönyv is jobb lett.”

(fotó: doubleonothing.wordpress.com, forrás: MTI)