Jump to content

Russell Crowe rendezése nagy siker Ausztráliában

2015. 01. 06. 15:07

Nagy kasszasiker lett Russell Crowe The Water Divine című első világháborús filmje, amely a sztár rendezésében és főszereplésével december végén debütált Ausztráliában.

A produkció egy ausztrál farmerről szól, aki négy évvel az első világháború egyik legvéresebb csatája, Gallipoli után Törökországba utazik, hogy felkutassa a csatában eltűnt három fiát. Az apát Crowe alakítja, a további szereposztásban Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Jai Courtney, Ryan Corr, Ben O’Toole és James Fraser neve is olvasható.

A Variety.com értesülése szerint a The Water Divine, Crowe első, rendezőként is jegyzett nagyjátékfilmje a december 26-i premiertől december 31-ig 5,65 millió ausztrál dollárt (1,2 milliárd forintot) hozott az ausztrál mozikban és ezzel a tavalyi év legnézettebb hazai filmje lett az országban.

Mögötte sorakozik a Wolf Creek 2, amelyre 2014-ben 4,7 millió dollárért (egymilliárd forintért) váltottak jegyet az ausztrálok és a 2013 decemberében bemutatott A háború démonjai Colin Firth-el és Nicole Kidmannel, amely tavaly 5,5 millió ausztrál dollárt kasszírozott és összbevétele elérte a 7,3 millió ausztrál dollárt (1,6 milliárd forintot).

A forgalmazási adatok szerint Crowe filmjének jegyeladásai vasárnapig 8,4 millió ausztrál dollárra (1,8 milliárd forintra) nőttek. „Boldogok vagyunk, hogy az ausztrál közönségből ilyen lelkesedést váltott ki a film..” – fogalmazott közleményében Mike Baard, a Universal Pictures Australia vezetője.

(fotó: cbc.ca, forrás: variety.com/MTI)