Jump to content

Kate Winsletet szemelték ki a Jobs női főszerepére

2014. 12. 22. 13:55

Kate Winslet tárgyalásokat folytat a Jobs című életrajzi film női főszerepéről. A Universal produkciója Steve Jobs-ról, az Apple néhai elnökéről fog szólni, a szereplőválogatás igen nehézkesen halad, számos világsztárral nem jött létre a megállapodás.

A filmet, miután David Finchert nem sikerült megszerezni a projektbe, Danny Boyle fogja rendezni. A forgatókönyv Aaron Sorkin és Scott Rudin munkája, a producerek Mark Gordon és Guymon Casady. A film Walter Isaacson életrajzán alapul, a produkció a Universal előtt a Sony birtokában volt.

Jobs-ot Michael Fassbender fogja alakítani, a szerepre korábban Christian Bale-t és Leonardo DiCapriót is felkérték. Seth Rogan az Apple társalapítóját, Steve Wozniakot játssza. A korábbi Apple-elnök, John Scully szerepére Jeff Daniels lehet esélyes, de konkrét ajánlatról még nem esett szó.

A fenti nevek alapján nem csoda, hogy Kate Winslet is a képbe került. A színésznő eddig hat Oscar-jelölést tudhat a magáénak, egyszer győzött is a legjobb színésznő kategóriában A felolvasó című filmért. Winslet legközelebb az Insurgent (Lázadó) és a Triple Nine című produkciókban lesz látható.

A Jobs női főszerepére Jessica Chastain és Natalie Portman is esélyes volt.

(fotó: herocomplex.latimes.com, forrás: variety.com)