Jump to content

Olasz vígjáték főszerepét alakítja Osvárt Andrea

2014. 12. 18. 11:04

A mai napon a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszerepét Osvárt Andrea alakítja. Az utóbbi tíz évben Hollywoodot is megjárt színésznő céljairól és produceri munkájáról is mesélt az MTI-nek.

Osvárt Andrea az elmúlt években számos amerikai és olasz filmet forgatott, legutóbb a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar vígjátékban láthatta a hazai közönség. A Ristretto Distribution forgalmazásában a filmszínházakba kerülő Zűrös olasz esküvő története kicsit hasonlít Herczeg Attila filmjére. Az olasz produkcióban is osztálytársak találkoznak hosszú évek után, és szintén egy szerelmi háromszög okoz bonyodalmakat.

A két filmet egymást követően, három hónap különbséggel forgatta, először a magyar produkció készült el, de csupán a véletlen műve a néhány hasonló vonás, nincs átfedés a forgatókönyvek között – mondta el a színésznő. „Remélem, hogy sokan megnézik a filmet. Mostanában nincs túl sok olasz vígjáték a hazai mozikban. Nekem őszintén tetszett, kellemesen szórakoztató.” – ajánlotta a produkciót.

Osvárt Andrea számos amerikai és olasz rendezővel dolgozott együtt. Carlo Vanzinával, a Zűrös olasz esküvő rendezőjével is forgatott már 2006-ban a 2061 című futurisztikus vígjátékban. A szereposztás ugyancsak ismerős volt számára: Adriano Giannivel és Stefania Roccával többször találkozott már, Ilaria Spadával pedig együtt járt színiiskolába, miután 2003-ban Olaszországba költözött.

A Zűrös olasz esküvő öt focirajongó osztálytársról szól, akik sok év után egyikük esküvőjére gyűlnek ismét össze. A pazar svájci lagzira meghívott barátokra azonban számos bonyodalom vár, például a kikapós menyasszony miatt, akit Osvárt Andrea alakít.

A színésznő a közelmúltban döntött úgy, hogy hosszú idő után ismét hazatér és itt folytatja filmes pályáját. „Nagyon jól érzem magam itthon. Nehéz volt ez a több mint tíz év külföldön. Nem könnyű beilleszkedni, felépíteni egy egzisztenciát.” – jegyezte meg. „Vakmerő voltam és vagyok. De olyan erős a motor bennem, hogy megvalósítsam az álmaimat, hogy semmi nem tud visszatartani, és általában sikerül is valóra váltani őket.” – mesélte Osvárt.

A színpad nem idegen számára, szívesen emlékezett vissza egy római színházi fellépésére. „A Mezítlábas özvegy című darabban játszottam Caterina Murinóval. Jól éreztem magam a színpadon, utána is kaptam felkéréseket, de nem tudtam elvállalni, mert az többhónapos lekötöttséget jelentett volna. Választanom kellett a filmszínészet és a színház között és az előbbi mellett döntöttem, filmezni akartam.”

„A célokat mindig én találtam ki magamnak. Kitűztem magam elé, hogy eljutok Hollywoodba. El is jutottam. Most az a célom, hogy a magam ura legyek, ne függjek a felkérésektől, szerepektől, producerektől, attól, hogy lesz-e munka vagy nem. Olyan filmeket akarok készíteni, amilyeneket én szeretnék.” – osztotta meg jövőbeli elképzeléseit a színésznő.

(fotó: femcafe.com, forrás: MTI)