Jump to content

Yoda visszatér a Star Wars: Lázadókban

2014. 12. 17. 18:05

A Palpatine császár által csak „kis zöld barátomnak” nevezett Jedi-mestert utoljára egy másik sorozatban, a Star Wars: A klónok háborújában láthattuk, ahol a Sith-rend gonosz ősi szellemeivel találkozott és meglelte a halhatatlanság felé vezető ösvényt. Yoda azonban nem pihenhet sokáig, hamarosan a Path of the Jedi (a Jedi ösvénye) című epizódban tér vissza január 5-én.

A Star Wars: Lázadók című sorozat A Sith-ek bosszúja és az Új remény között játszódik, Yoda ezért már a Dagobah nevű bolygón el, ahová a Jedik megtizedelése után rejtőzött el. Yoda az epizódban csak testetlen hangként jelenik majd meg. A bölcs Jedi-mester hangját Frank Oz kölcsönözte öt Star Wars-filmben, és ő is mozgatta Yoda bábját A birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben – ez most sem lesz másképp.

Yoda Kanannal és Ezrával, a sorozat két állandó szereplőjével lép kapcsolatba a január 5-i epizódban. „Úgy éreztem, hogy ha Yodát megtartjuk ebben a testetlen állapotban, az kevésbé zavarja össze a nézőket. Nem akartam, hogy azt higgyék, Yoda képes teleportálni egyik bolygóról a másikra.” – adott magyarázatot a szokatlan visszatérésre Dave Filoni, a széria exeutive producere.

(fotó: blastr.com, forrás: starwars.com)