Jump to content

Michael Keaton nem féltékeny Ben Affleck-re

2014. 12. 14. 16:25

Azok a színészek, akik felöltötték a „köpenyes igazságosztó” jelmezét, két táborra oszlanak: akik már bánják, hogy elvállalták a szerepet, és akik mindig büszkék lesznek rá. Úgy látszik, Michael Keaton az utóbbiak közé tartozik. „Én vagyok Batman, ebben teljesen biztos vagyok.”

Christian Bale-lel ellentétben, aki Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiájában alakította a szuperhőst, Michael Keaton nem féltékeny Ben Affleck-re, aki hamarosan magára öltheti a híres jelmezt a Batman V Superman: Az igazság hajnalában.

„Nem.” – felelte Keaton könnyedén, mikor megkérdezték, hogy nem irigykedik-e – „Tudja, miért? Mert én vagyok Batman. Ebben teljesen biztos vagyok.”

Tim Burton Batmanjének bemutatója éppen 25 évvel ezelőtt volt, Keaton a mai napig büszke arra, hogy részt vehetett benne, a szuperhős-filmek korszakának kezdetén.

„Tim elkezdett valamit vagy pedig mindent megváltoztatott. Büszke vagyok arra, ahogyan eljátszottam Batmant. Manapság már talán könnyebb a helyzet, mert Tim kikövezte az utat, és ha ehhez bárhogyan hozzájárultam, arra is nagyon büszke vagyok.”

Eltekintve az első Pókembertől, Keaton egy szuperhős-filmet sem nézett meg elejétől a végéig. „Feltételezésem szerint ma már könnyebb belehelyezkedni ezekbe a filmekbe. Technikailag mindent készen kapsz. Létrehoznak egy világot, ahol nincs más dolgod, mint megjelenni, nem elszúrni túlságosan és jól jössz ki belőle.”

Keaton nagy elismerésben részesült a Birdman című filmért, amelyben egy idejétmúlt színészt alakít, aki még mindig egy híres szuperhős szerep megszállottja.

(fotó: metro.co.uk, forrás: variety.com)