Jump to content

Tragédia várható a Sherlock negyedik évadában

2014. 11. 21. 19:13

Rossz hírekkel szolgált a rajongóknak a BBC Sherlock című sorozat társalkotója, Mark Gatiss, aki úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő negyedik évadban „tragédia várható”.

Gatiss, aki Sherlock Holmes bátyját, Mycroftot alakítja a sorozatban, a Radio Times-ban beszélt a szériáról csütörtökön. „Tragédiákra éppúgy számítani kell, mint kalandokra, a dolgok már csak így mennek.” Gatiss nem fedte fel, hogy ez pontosan mit jelent, de Arthur Conan Doyle eredeti története alapján Dr. John Watson neje, Mary meghal.

A műsor két főszereplője, a Sherlock Holmes-ot játszó Benedict Cumberbatch és Martin Freeman (Watson) mellett Freeman valóéletbeli partnere, Amanda Abbington alakítja Mary Watsont.

Korábban Freeman maga is utalt rá, hogy Mary számára talán közel a vég. „Olykor megbolondítjuk az eredeti történeteket, de nagy általánosságban követjük a Conan Doyle által előírt irányt. Eszerint John megnősül, aztán Mary meghal – feltehetően itt is így lesz.” – mondta a színész a Daily Telegraph-nak.

Ennek dacára Gatiss azt mondta a Radio Times-nak, hogy a rajongóknak nem kellene szükségszerűen előre feltételezni, hogy mi fog történni. „Pusztán azért, mert így van az eredeti történetben, nem biztos, hogy így lesz a sorozatban is. Szörnyen sok változtatási lehetőség és lehetséges útirány elképzelhető. Mostanra világossá vált, hogy egyrészt persze Doyle mutatja az utat, de számos új irányba elindultunk már. Például bemutattuk Sherlock és Mycroft szüleit, ami ha jól tudom, egyetlen korábbi feldolgozásban sem történt meg – szóval még sok meglepetés várható.”

Egy különleges rész forgatása 2015 januárjában kezdődik, ezt valószínűleg az év végén mutatják majd be, a háromepizódos negyedik évadot pedig a jövő év során készítik el, hogy 2016-ban a nagyközönség is láthassa.

(fotó: brainpickings.org, forrás: hollywoodreporter.com)