Jump to content

Angelina Jolie és Brad Pitt a Rendíthetetlen világpremierjén

2014. 11. 18. 16:19

Brad Pitt csatlakozott feleségéhez, Angelina Jolie-hoz a színésznő második rendezésének, a Rendíthetetlennek világpremierjén, a Sydney-i State Theatre-ben hétfő este. A film főszereplői Jack O’Connell és Miyavi japán színész és zenész.

Jolie fellelkesülten beszélt arról, hogy a bemutatóra Ausztráliában kerülhet sor, miután egy éve Sydney-ben és az ország más részein zajlott a forgatás. Hozzátette, hogy rendezőként „rendkívüli kihívás” volt számára a film érzelmi intenzitása.

A Rendíthetetlen Louis Zamperini (Jack O’Connell) olimpiai futó és második világháborús veterán történetét meséli el, akit egy kegyetlen japán háborús fogolytáborban hantoltak el, miután túlélt 47 napot a Csendes-óceánon egy uszadék fán.

„Tudtam, hogy bele fogok fáradni ebbe a történetbe, de az nem tudatosult bennem, hogy mennyire szükségem van rá. Louis megváltoztatott, másképp gondolkodom az életről és arról, hogy hogyan lehet túlélni bizonyos dolgokat. Rendezőként ez nagyon nehéz volt, rendkívüli kihívás.” – nyilatkozta Jolie a THR-nek.

„Ha valós történettel dolgozol, az egyszerre nehézség és élvezet, mert közben te is tanulsz. Technikailag viszont nagyon igényesnek kell lenned. Vizuális effektek százai, cápatámadás, repülőgép-katasztrófa, még olimpiai versenyek is. Emlékszem, egyik nap ébredés után azon gondolkodtam, hogy hogyan fogom felvenni a versenyt? Napokig fennmaradtam, próbálkoztam és tanultam.”

A Rendíthetetlen sokéves fejlesztése után Jolie és Matt Baer producer lelkesedve közvetítették a Zamperini tapasztalatai mögött rejlő üzenetet. „Akárcsak Louis, ezzel a történettel mi is rá akartunk világítani arra, hogy mindenkinek megvan a maga erőssége, és hogy bármire képesek vagyunk.”

Baer ezek után elmondta, hogy Jolie „nagyon tisztán látta a dolgokat a kezdetektől fogva. Nagyszerű csapatot gyűjtöttünk össze mind a színészek, mind az írók terén. Angelina a legjobb dolog, ami a Rendíthetetlennel történhetett, hogy elmesélhessük Louis Zamperini sztoriját.”

„Angelina rendezése nagy összhangban van Louis szellemiségével.” – tette hozzá Jack O’Connell. A filmet december 25-től vetítik Amerikában.

(fotó: hitfix.com, forrás: hollywoodreporter.com)