Jump to content

Éhezők viadala: Nem használtak CGI-t P. S. Hoffman jeleneteinél

2014. 11. 16. 14:40

Kevesebb jelenetben lesz látható Philip Seymour Hoffman Az éhezők viadala: A kiválasztott című filmben, mint az eredetileg várható lett volna, mondta el a rendező, Francis Lawrence, aki elárulta azt is, hogy nem használtak CGI-technikát a színész fennmaradt jeleneteinek befejezéséhez.

Hoffman majdnem befejezte a szerepét Az éhezők viadala befejező filmjében, amelyet két részben mutatnak be. A színész, aki Plutarch Heavensbee-t alakította, február 2-án halt meg drogtúladagolásban. A stáb elvetette azt az ötletet, hogy digitális trükkökkel helyettesítsék Hoffmant.

Francis Lawrence rendező elmesélte, hogy hogyan kellett megváltoztatni a forgatókönyvet a színész hirtelen halála miatt. „Két párbeszédes jelenete maradt hátra, egy az első, egy a második filmből és úgy döntöttünk, hogy semmilyen formában nem vetünk be digitális trükköket, ezért átírtuk a jeleneteit és a szövegét más színészeknek adtuk.

Lawrence szerint borzalmas lett volna mesterségesen előteremteni egy ilyen tehetséges színész alakítását. „Szerintem minden idők egyik legnagyszerűbb színésze volt. Hamis Philip Seymour Hoffman-alakítással próbálkozni katasztrofális lett volna, sosem akartam ilyesmihez folyamodni. Ez volt a legjobb módja annak, hogy megkerüljünk egy ilyen szörnyű dolgot.”

Az éhezők viadala: A kiválasztott a következő hétvégén debütál a mozikban.

(fotó: screenrant.com, forrás: variety.com)