Jump to content

Atom Egoyan mesél legújabb filmjéről

2014. 11. 16. 12:14

A kanadai Atom Egoyan a Los Cabos-i filmfesztiválon mesélt a Remember című filmről, amely egy kanadai-német koprodukció és amelyben Christopher Plummer játssza a főszerepet. Egoyan és stábja beszámolt arról, hogy hogyan választották ki a legmegfelelőbb színészt a 90 éves holokauszt-túlélő szerepére.

„Ez egy teljesen eredeti rávilágítás a múlt század legsötétebb fejezetének borzalmaira.” – mondta Egoyan, majd hozzátette: ez az utolsó esély arra, hogy a holokauszt-túlélők történetei a jelenkornak szóljanak, mielőtt a múlt részévé válnának. A rendező először habozott, de miután elolvasta a forgatókönyvet, ráébredt, hogy kivételes lehetőség előtt áll.

A legfontosabb tényező a megfelelő idősebb színész megtalálása volt. „A legtöbb olyan színész, akit el tudtunk volna képzelni a főszerepre, sajnos már halott.” – számolt be Robert Lantos producer. Miután Christopher Plummer leszerződött, a stáb azért imádkozott, hogy a színész egészsége kitűnő maradjon. Plummer filmbeli karaktere azt az embert keresi, aki felelős lehet a családja kiirtásáért.

A filmet valószínűleg 2015 őszén mutatják be.

(fotó: q92rocks.com, forrás: variety.com)