Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 64. Titanic

2014. 11. 04. 11:10

James Cameron 11 Oscar-díjjal jutalmazott 1997-es filmje az óceánjáró 1912-es katasztrófájáról szól, Leonardo DiCaprióval és Kate Winslettel a főszerepben.

A Titanic végzetes útjáról szóló történetet a tragédia egyik túlélője, Rose DeWitt Bukater (Gloria Stuart) meséli el egy kincsvadász expedíciónak 1996-ban. 1912-ben a 17 éves jómódú családból származó Rose (Kate Winslet) anyjával (Frances Fischer) és vőlegényével (Billy Zane) együtt felszáll a Titanic-ra.

A kényszerházasság elől menekülő Rose a hajó tatjáról akarja a tengerbe vetni magát, amikor összetalálkozik egy Jack Dawson nevű fiatalemberrel (Leonardo DiCaprio). A két fiatal hamarosan egymásba szeret, úgy tervezik, hogy New Yorkban együtt lépnek partra, de a Titanic nekiütközik egy jéghegynek…

A film, amelyben a valós katasztrófa sok szereplője megjelenik, összesen 11 Oscar-díjat nyert, többek között a legjobb film, legjobb rendezés, legjobb vágás, legjobb dal (My heart will go on), legjobb hang és legjobb vizuális effektusok kategóriájában.

(fotó: movies.allwomenstalk.com)