Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 63. Az éhezők viadala

2014. 11. 03. 16:02

Gary Ross Suzanne Collins azonos című regénye alapján készült sci-fi kalandfilmje 2012-ben került a mozikba. A főszereplőt, Katniss Everdeent Jennifer Lawrence alakítja, a további szerepekben Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Lenny Kravitz, Stanley Tucci és Donald Sutherland látható.

A nem túl távoli jövő Amerikájában járunk. Az USA már a múlté, helyén Panem országa található, amelyet a Kapitólium vezet. A minden évben megrendezésre kerülő „Éhezők Viadalára” Panem tizenkét körzetéből egy-egy 12 és 18 év közötti fiút és lányt választanak ki, hogy azok élet-halál harcot vívjanak a fényűző fővárosban.

A tizenhat éves Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) húga, Prim helyett jelentkezik a Viadalra a tizenkettedik körzetből. A másik kiválasztott Peeta Mellark (Josh Hutcherson), a pék fia. A Kapitóliumba vezető út során megismerkednek a tizenkettedik körzet egyetlen győztes indulójával, Haymitch Abarnathy-vel (Woody Harrelson), aki a mentoruk lesz.

A fővárosban aztán találkoznak Snow elnökkel (Donald Sutherland), Seneca Crane játékmesterrel (Wes Bentley) és Caesar Flickermannel (Stanley Tucci), aki műsorvezetőként működik közre a Játékokon.

A trilógia középső részét, melyben játékmesterként feltűnik az idén elhunyt Philip Seymour Hoffman, 2013-ban mutatták be. A befejező film két részben készül majd el, az első még ebben az évben, a második jövő ősszel kerül a mozikba.

(fotó: telegraph.co.uk)