Jump to content

A Csillagok között az emberi természetet vizsgálja

2014. 10. 19. 16:43

Christopher Nolan új filmjét novembertől játsszák a mozik. A rendező szerint a Csillagok között sokkal inkább Stanley Kubrick klasszikusához, a 2001: Űrodüsszeiához hasonlítható, mint a saját Batman-filmjeihez.

„Ez az első olyan filmem, ahol a konkrét filmélmény a legelső a közönség számára. Azt gondolnánk, ez a helyzet A sötét lovag-trilógiával is, de ott az a lényeg, hogyan reagálunk a karakterekre. A Csillagok között más. Felidézi a 2001 élményét, ahol nemcsak megtapasztalsz valamit a karakterek által, hanem elveszel a történetben.” – fogalmazott Nolan, majd hozzátette, hogy filmje a Sierra Madre kincsére is hajaz olyan értelemben, hogy az emberi természetre fókuszál.

„Ez a film az emberi természetről szól, arról, hogy mit jelent embernek lenni. Mindez nagyon magasztosan hangzik, de nem annak szánom. Úgy értem, mint mondjuk a Sierra Madre kincsében, ahol az emberi természet fogalmait dramatizálják. Ha a lehető legjobban elválasztod a közönséget a tapasztalati világtól, nagyon erősen összpontosíthatsz az emberi természetre és arra, hogyan kapcsolódunk egymáshoz. Ez a film nagyon őszintén próbálja feltérképezni ezt.”

A Csillagok között szereplőgárdában találjuk Matthew McConaughey-t, Anne Hathaway-t, Jessica Chastaint, Michael Caine-t és Casey Affleck-et. A film premierje november 5-én lesz.

(fotó: rlshaffer.com, forrás: variety.com)