Jump to content

Emma Watson és a chilei diktatúra

2014. 10. 01. 12:28

Elkezdődött a Colonia Dignidad című film forgatása, a chilei katonai puccsról szóló thriller főszerepeit Emma Watson és Daniel Brühl alakítja, a rendező az Oscar-díjas Florian Gallenberger.

Az 1973-as chilei katonai puccs idején játszódó film egy fiatal német pár, Lena és Daniel sorsát követi, akik belekeverednek a demokratikusan megválasztott Salvador Allende elnök eltávolításába torkolló erőszakos eseményekbe. Danielt elviszi a katonai puccsot szervező Pinochet tábornok titkosrendőrsége, és nyomában hamarosan Lena is eljut a valóságban is létezett Colonia Dignidad falusi misszióba, amelyet egy prédikátor vezet, ám hamarosan kiderül, hogy ebből a táborból kevesen jutnak ki élve.

Watsont idén a Noé című filmben láthatta a közönség, a brit színésznő, akit a Harry Potter-sorozatban ismert meg a világ, mostanában fejezte be a Regression című thriller forgatását Ethan Hawke-kal. Brühl a Hajsza a győzelemért című, Forma-1-es filmben tűnt fel tavaly, amelyben Niki Laudát alakította, mostanában pedig Az üldözött című produkcióban szerepelt.

A német Florian Gallenberger utoljára 2009-ben állt kamera mögé, akkor a John Rabe című filmet rendezte. Oscar-díját 2001-ben kapta a Quiero ser című rövidfilmért. A Colonia Dignidad forgatása év végéig zajlik luxemburgi, német és dél-amerikai helyszíneken.

(fotó: celebrity-skincare.net, forrás: MTI)