Jump to content

Rendező nélkül maradt a Támadás a Fehér Ház ellen folytatása

2014. 09. 23. 17:39

Mindössze hat héttel a forgatási munkálatok megkezdése előtt rendező nélkül maradt a Támadás a Fehér Ház ellen című 2013-as mozi folytatása, a London Has Fallen.

A készülő filmet jegyző Millennium Film szóvivője nemrég erősítette meg a hírt, amely szerint Fredrik Bond kiszállt a produkcióból. A svéd rendező távozását „kreatív nézetkülönbségekkel” indokolták. Utóbbiakhoz valószínűleg a forgatási munkálatok szoros ütemterve is hozzájárult, illetve az, hogy Bond csak augusztusban csatlakozott a stábhoz. Egy bennfentes szerint a felkészülési idő rövidsége is meghatározó tényező volt az egyebek közt a Charlie Countryman szükségszerű halála című filmet is jegyző Bond távozásában.

A London Has Fallen munkálatai október végén kezdődnek. Az első négy hétben Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett és Melissa Leo jeleneteit veszik fel, majd rövid pihenő után februárban folytatódik a munka Gerard Butler főszereplésével, és a tervek szerint áprilisban végeznek a forgatással.

A munkálatokat Butler napirendjéhez igazították, a színész ugyanis jelenleg a Geostorm című filmet forgatja a Warner Bros. és Skydance számára. A források szerint a Millennium reméli, hogy mihamarabb sikerül új rendezőt találnia.

Az Antoine Fuqua által rendezett első részben Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre a Fehér Ház segítségére siet, amikor azt váratlan légitámadás éri és az egész kabinet a dél-koreai vendégekkel együtt az elnök földalatti bunkerébe kényszerül.

(fotó: mozistop.blogspot.com, forrás: MTI)