Jump to content

Folytatódik a Versfilmek sorozat

2014. 09. 22. 13:48

Gyerekzenekarok, előadóművészek alkotásaihoz készült animációkat tekinthetnek meg a mese.tv látogatói a Versfilmek sorozatban.

Az egyszervolt.hu és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animációs tanszékének közös vállalkozása, hogy kortárs költők verseihez készítenek animációt. Az eddigi négy évad 46 filmjét csaknem egymillióan nézték meg a mese.tv különböző platformjain. A sorozat elérkezett az ötödik évadához, szeptembertől – heti frissítésben – tíz új részt nézhetnek meg az érdeklődők.

Az animációk idén nem versekhez készültek, hanem a mai gyerekzenekarok, előadóművészek alkotásait válogatták össze. Olyan műveket, amelyeket már régóta ismernek, énekelnek a gyerekek, de a hozzájuk álmodott animációs világ talán még közelebb hozza a dallamokhoz őket, még ismertebbé teszi számukra a zenét.

Az érdeklődők Szalóki Ágitól a Gingalló, Palya Beától a Dunna, a Kaláka előadásában a Holderdő és a Milyen állat kell nekünk, az Eszterlánc-Mesezenekartól a Rettentő ébresztő és a Badar Állathatározó, a Kiskalász együttestől a Palacsinta, a Misztrál tolmácsolásában a Műlovarnő és a Kicsi vagyok én, valamint Gryllus Vilmostól a Pörög, forog a szoknya című dalokat tekinthetik meg a gyerekek kortárs animációval.

(fotó: versfesztival.hu, forrás: MTI)