Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 22. Igazából szerelem

2014. 09. 22. 11:15

Immár nagyjából-egészéből tíz éve nem telhet úgy karácsony, hogy valamelyik televíziós csatorna ne adná le Richard Curtis filmjét, amely az ünnepen keresztül mesél el több szálon futó szerelmi történeteket.

Az Igazából szerelem öt hét eseményeit követi végig rövid, pár perces jelenetenként váltva az egyes szereplők sztorijai között, akik mind-mind különböző módon birkóznak meg a szerelmi ügyekkel.

A frissen megválasztott brit miniszterelnök (Hugh Grant) megpróbál lavírozni munka és magánélet között, az ő szívét egyik beosztottja (Martine McCutcheon) rabolta el. A vezető pozícióban dolgozó, nem mellesleg családapa Harry-nek (Alan Rickman) szintén egy kolléganője (Heike Makatch) ostromának kell ellenállnia – Harry feleségét Emma Thompson játssza. Sarah (Laura Linney), aki szintén itt dolgozik, régóta szeretné randira hívni egyik kollégáját (Rodrigo Santoro).

A felszarvazott író, Jamie (Colin Firth) egy tóhoz vonul vissza, ahol megismeri a portugál származású Aureliát (Lucia Moniz). Daniel (Liam Neeson) nemrég vesztette el a feleségét, de nem marad ideje gyászolni, hiszen mostohafiát, Samet (Thomas Sangster) kell pátyolgatnia, akit szintén megtalált a szerelem. Juliet (Keira Knightley) és Peter (Chiwetel Ejiofor) esküvőjének a fiú barátja, Mark (Andrew Lincoln) egyáltalán nem örül.

Colin (Kris Marshall) hátat fordít Angliának, hogy Amerikában próbáljon szerencsét. John (Martin Freeman) és Judy (Joanna Page) pornófilm-dublőrként ismerkednek össze. És persze itt van a széllelbélelt és szabad-szájú énekes, Billy Mack (Bill Nighy), aki karácsonykor döbben rá, hogy nem minden a siker és a hírnév.

A filmben még olyan sztárok bukkannak fel, mint Rowan Atkinson, Billy Bob Thornton és Claudia Schiffer. Az Igazából szerelem mintájára azóta több film is készült: Valentin nap, Szilveszter éjjel.

(fotó: salon.com)