Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 14. Ocean’s eleven

2014. 09. 14. 11:09

Az 1960-ban készült A dicső tizenegy film (melyben Frank Sinatra játszotta a főszerepet) újrafeldolgozásában olyan sztárok láthatók, mint George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia és Julia Roberts. A második és harmadik részben pedig további filmcsillagok csatlakoznak az alapcsapathoz.

A trilógia első részében a börtönből szabaduló Daniel Ocean (George Clooney) összeszedi régi barátait: Rusty-t (Brad Pitt), Franket (Bernie Mac), Reubent (Elliot Gould) és Sault (Carl Reiner), hogy bosszút állhasson volt felesége (Julia Roberts) új barátján (Andy Garcia), aki nem mellesleg három las vegas-i kaszinó tulajdonosa.

A csapathoz csatlakoznak még a mormon ikrek (Casey Affleck, Scott Caan), valamint a „Robbantós” (Don Cheadle), Livingston Dell (Eddie Jemison), a kínai „gumiember” Yen (Shaobo Qin) és egy veterán svindler fia, Linus (Matt Damon).

A második részben a banda nyakába szakad egy csinos, de veszélyes nyomozó (Catherine Zeta-Jones) és egy unatkozó milliomos tolvaj (Vincent Cassel) is, a befejező filmben pedig egy arrogáns, öntelt és kegyetlen üzletemberrel, Willy Bankkel (Al Pacino) szemben kell megállniuk a helyüket Danny-éknek.

Az első film ajánlója:

(fotó: fanpop.com, forrás: youtube.com)