Jump to content

Depardieu magyar koprodukcióban szerepel

2014. 09. 11. 17:12

Egy első világháborús szibériai fogolytáborban előadott legendás Csárdáskirálynőről szóló, magyar koprodukcióval készülő filmben szerepel Gerard Depardieu. Közben a Magyar Nemzeti Filmalap még nem döntött a film támogatásáról.

A francia színész az orosz hadifogolytábor parancsnokát alakítja majd az It's Showtime, Siberia! című produkcióban, amely Tasnádi István forgatókönyvéből, Vecsernyés János kamerája előtt születik az Oscar-jelölt román Robert Dornhelm rendezésében.

A szereposztásban a Tudorok című tévésorozatból ismert ír színésznő, Sarah Bolger ifjú operettprimadonnát, Jamie Campbell Bower (A végzet ereklyéi – Csontváros) pedig karmestert játszik. A film Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének arról a legendás előadásáról szól, amelyet Szibériában hadifoglyok állítottak színpadra az első világháborúban.

Depardieu számos orosz szerepet játszott – volt már Raszputyin is egy francia-orosz koprodukcióban – mióta tavaly orosz útlevelet és állampolgárságot is kapott. A felvételek jövőre kezdődnek magyar, német és osztrák helyszíneken, a film pedig 2016-ban kerül a mozikba.

A Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön közleményben tudatta, hogy még nem született döntés arról, hogy támogatják-e Depardieu filmjét.

(fotó: telegraph.co.uk, forrás: MTI)