Jump to content

Tom Cruise és Daniel Craig is Ausztriában forgat

2014. 08. 23. 10:29

Tom Cruise a Bécsi Állami Operaháznál forgatja új filmjének, a Mission Impossible ötödik részének egyes jeleneteit, Daniel Craig pedig jövőre érkezik Ausztriába a legújabb Bond-film miatt.

Tom Cruise szerdán érkezett az osztrák fővárosba, ahol tíz napot tölt el. A forgatás augusztus 24-26-ig tart, a munkálatokat főleg éjszaka végzik. Az operában a nyári szünet miatt ebben az időszakban nincsen előadás.

Az 52 éves amerikai színész 230 stábtag kíséretében érkezett Bécsbe. Előzetes számítások szerint nagyjából négymillió eurót (több mint egymilliárd forintot) költ el a Paramount filmstúdió a forgatás ideje alatt. A Christopher McQuarrie által rendezett alkotás 2015-ben mutatkozik be a mozikban.

Közben a Tiroler Tageszeitung csütörtökön arról írt, hogy jövőre egy másik nagy „kémklasszikus”, a James Bond-széria legújabb epizódját is részben Ausztriában forgatják majd. A 007-es ügynököt alakító Daniel Craig januárban vagy februárban két hétre érkezik majd Kelet-Tirolba a Bond 24 munkacímen emlegetett film miatt. A 24. Bond-kalandot a tervek szerint 2015 őszén mutatják be. A rendező ismét Sam Mendes.

(fotó: hollywodd.com, forrás: MTI)