Jump to content

A Star Wars-rajongók már 119 országból támogatták az UNICEF-adománygyűjtését

2014. 07. 21. 19:28

A Csillagok háborúja VII. részét rendező J. J. Abrams felhívására az elmúlt két hónapban eddig 119 országból támogatták a film rajongói a produkció adománygyűjtését az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF számára.

A rendező hétfői videó-üzenetében foglalta össze az akció eddigi eredményét és arra bíztatta a rajongókat, hogy az utolsó héten is minél többen csatlakozzanak az adományozókhoz. Abrams a sci-fiben szereplő X-szárnyú bombázó előtt beszélt arról, hogy a játék pénteken zárul. Az adományozók egyikének ugyanis lehetősége nyílik arra, hogy egy privát vetítésen a bemutató előtt láthassa majd a kész filmet.

A jótékonysági akciót az Omraze adománygyűjtő platformon szervezték meg. A játék győztese egy vendégével együtt elrepülhet Londonba, a film forgatásának helyszínére, ahol találkozhat a szereplőkkel, betekintést kap a forgatásba és jelmezbe bújva őt is megörökítik egy jelenetben. A Star Wars: Force for Change kampányban az adomány nagyságától függően egyéb díjak is várnak a részvevőkre.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a kampányban már az első 24 óra leforgása alatt egymillió dollár gyűlt össze és a filmet gyártó Disney filmstúdió is felajánlott egymillió dollárt.

(fotó: kulton.hu, forrás: MTI)