Jump to content

A Repcsik - A mentőalakulat csütörtöktől a mozikban

2014. 07. 16. 13:02

Csütörtöktől látható a magyarországi mozikban a gyerekeknek készült Repcsik amerikai animációs sikerfilm folytatása. A Pixar egykori Verdák-filmjeit továbbgondoló 3D-s új Disney-mozi, a Repcsik - A mentőalakulat a légi tűzoltást állítja a középpontba.

A film a második esélyről szól; minden karakter mást csinált, mielőtt a légi mentés szolgálatába állt. Míg a tavalyi Repcsik azt mutatta be, miként lesz a főhős, Rozsdás egyszerű permetezőgépből a legjobb repülőversenyző, a folytatásban egy elöregedett alkatrész miatt a sportolói karrier megszakad, viszont szükség van rá légi tűzoltóként.

A film készítői a valóságot is alapul vették a sztorihoz. Ahogy a Verdákat és a Verdák 2-őt rendezőként jegyzett John Lasseter, a Repcsik-filmek executive producere elmondta, a permetezőgép Rozsdáshoz hasonló kisrepülőket már kezdetben használtak légi oltásoknál Amerikában, sőt, 1955-ben ilyen géppel végezték az első légi tűzoltást.

A Repcsik - A mentőalakulat rendezője Robert Gannaway, aki 2012-ben a Csingiling: A szárnyak titka című 3D-animációt is jegyezte, a forgatókönyvet Jeffrey M. Howard írta, a zenét Mark Mancina szerezte - mindketten a Repcsik stábjából maradtak meg.

Ahogyan a tavalyi alapfilmben, a folytatásban is hallható néhány amerikai sztárszínész, aki a hangját eredetileg kölcsönözte a mozihoz: Rozsdást Dane Crook, Pengét a többszörösen Oscar-díjra jelölt Ed Harris, Dottie-t Teri Hatcher szólaltatja meg, a magyar szinkronhangok között van Czető Roland, Janza Kata, Epres Attila, Tordy Géza és Scherer Péter.

A Repcsik első része világszerte több mint 219 millió dolláros bevételt hozott a Disney stúdiónak. A Repcsik - A mentőalakulatot a Fórum Hungary forgalmazza Magyarországon.

(fotó: filmtrailer.hu, forrás: MTI)