Jump to content

Ismeretlen fiatal tehetségek és kényszerszünet az új Star Wars-filmben

2014. 07. 09. 15:05

Két szárnyait bontogató színész került be nemrég a Star Wars hetedik részébe. Egyiküknek már van rutinja a szakmában, a másik még zöldfülűnek számít. Hamarosan egyébként rövid időre leáll a forgatás az egyik főszereplő sérülése miatt.

A 2015 karácsonyán mozikba kerülő legújabb Star Wars-filmben kap lehetőséget két fiatal színész, a brit Pip Andersen és az amerikai Crystal Clarke. A két szerencsést több tízezer jelentkező közül választották ki. Andersennek már van némi tapasztalata a filmiparban, hiszen szerepelt többek között egy Pókember-filmben is. Clarke-nak ez lesz a debütálása a filmvásznon.

A film producere, Kathleen Kennedy elmondta, hogy a hetedik részben is folytatni kívánják a Saga korábbi trilógiái forgatása során megszokott hagyományt, vagyis hogy lehetőséget adjanak korábban nem ismert tehetségeknek a kitörésre. Így robbant be a köztudatba az első széria főszereplője, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill is.

Az új Star Wars epizódot Abu-Dhabiban kezdték forgatni, a jelenlegi munkák viszont már az angliai Pinewood filmstúdióban folynak. A korábban és most is Han Solo szerepét alakító Harrison Ford lábtörése miatt azonban augusztusban két hét szünetet kell tartani, a színész addig lábadozik. A hetedik részt J. J. Abrams rendezi.

(fotó: telegraph.co.uk, forrás: MTI)