Jump to content

II. Sütemény- és Tortafesztivál

2015. 11. 11. 14:00

Ki mondta, hogy novemberre vége a fesztiválszezonnak? Habár nagy hagyománya nincs – tavaly rendezték meg először –, a Sütemény- és Tortafesztivál biztosan sokakat lázba hoz majd.

A november huszonegyedikei hétvégére az ország legjobb profi és hobbicukrászai a Millenáris D épületébe költöznek, hogy mindent megtegyenek az odalátogatók ízlelőbimbóiért. De, ahogy azt már a gasztrofesztiválokon megszokhattuk, nem csupán az ízek kavalkádja kerül terítékre: a sütemény- és tortaköltemények megjelenése most a cirkusz témája köré fog szerveződni. A meghívott előadóktól megtanulhatjuk, hogyan készítsünk marcipán bonbont, vagy ékes mézeskalácsot (figyelem, mindjárt itt a karácsony!); hogyan vonjuk be a gyerekeket a sütögetésbe; de a tökéletes kávé titkát is elleshetjük. Olyan emberek tartanak majd előadásokat, mint Stahl Judit, Kárai Dávid a No Salty-tól, vagy Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerkesztője. A Koronás Cukor standjánál mindkét nap folyamatosan a cukorvirágok készítésének folyamatába nyerhetünk betekintést.

Főzőiskolák is részt vesznek majd a fesztiválon: megismerkedhetünk a glazúr és a royal icing kreatív és sokoldalú felhasználási lehetőségeivel – hogy ne csak az unalmas cukormáz tocsogjon minden tortánk tetején. Az EASE Therapy főzőklub tagjai pedig azon lesznek, hogy megtanítsák nekünk a pohárkrém és a macaron elkészítésének apró, ám annál fontosabb trükkjeit.

Akár már most a nagy karácsonyi sütés-főzés lebeg a szemed előtt, akár csak kényeztetnéd magad és a körülötted élőket néha egy kis finomsággal, az itt összeszedett tudás mindenképp a hasznodra válik. Ha pedig más sütirajongó ismerőseidet szeretnéd megajándékozni, a dizájn részlegen lesz érdemes körül nézned: a terítéstől a lakberendezésig találkozhatsz majd árukkal és ötletekkel.

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: wikipedia.org)