Cukkini – ha unod a banánt
Mindig rajongtam a hideg és nem húsos levesekért, de ilyenből sokáig csak a különböző gyümölcsleveseket ismertem – az ember ezekre előbb vagy utóbb ráun.
Ha eljön az ebédidő, Budapest belvárosában járva rengeteg hely közül válogathatunk – rögtön a McDonald’s és a hagyományos, kockásabroszos vendéglő mellett belefutunk egy vegán étterembe is. Kipróbálom a cukkinilevesüket, és ezzel meg is oldódik a leves-problémám: hideg, hústalan, és valami egészen új. Amikor hazaérek, azonnal reprodukálnom kell.
Hozzávalók fél literhez:
egy kisebb cukkini
fél kígyóuborka
egy kis pohár joghurt (a vegán étteremben természetesen növényi joghurt volt, de tökéletes az íze „normális” joghurtból is)
só
bors
kakukkfű.
A zöldségeket tetszés szerint tisztítsuk meg – a cukkini magjait az érettségétől függően ki lehet kaparni vagy benne is maradhatnak. Az összes hozzávalót pakoljuk be egy turmixgépbe, és pépesítsük össze, amennyire szeretnénk. Elkészült, már csak az van hátra, hogy megkínáljuk vele a szomszédokat!
gL
(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: kiskegyed.hu)