Jump to content

Reggelizzünk!

2015. 10. 07. 09:00

„Itt van az ősz, itt van ujra,

S szép, mint mindig, énnekem.

Egy fájdalmam van csak, az, hogy

A reggelim mi legyen?”

(Szabad interpretáció Petőfi Sándor után.)

Augusztus végi vagyok, a születésnapi ajándékaim így sokszor a szeptemberi iskola- vagy munkakezdést igyekeznek segíteni. Nem volt ez másképp idén sem, amikor egy kedves ismerősömtől egy fekete bögrét kaptam. A bögre oldalán pedig ott virított (virított, igen, neonzölddel) a világ legegyszerűbb kiadós reggelijének receptje. Először azt gondoltam, hogy megtartom magamnak a finom, gyors és tápláló napindításhoz való előjogot, de az életbevágóan fontos problémák megoldásait – mint a pizsamában összedobható reggeli – nem szabad titokban tartani. Következzenek tehát a hozzávalók:

4 evőkanál zabpehely

1 evőkanál méz

1 tojás

50 gramm gyümölcs

1 kávéskanál fahéj.

A felsoroltakat egy bögrében alaposan összekeverjük (érdemes a tojást előbb magában felverni, ha nem szeretnénk elkülönülő sárga és fehér részeket látni majd a kész ételben). Két percre betesszük a mikróba, és el is készült. Enni ugyan még nem lehet ekkor, mert a közepe annyira forró, hogy minimum azbesztből kellene lennie a nyelvünknek, ha nem akarnánk leégetni. Addig is, amíg hűl, elárulom, hogy bármilyen gyümölccsel működik, de azokkal a legfinomabb, amiknek a sütés közben ki tud folyni a leve – például szilvával vagy málnával.

gL

(Fotó: sikeresceg.hu)