Jump to content

Tíz film, amit látnunk kell 2016-ban V.

2015. 12. 19. 13:41

És az örök rivális Star Wars és Star Trek is kap egy-egy folytatást jövőre. Persze egyiket sem J.J. Abrams rendezi, de azért érdemes lesz megnézni őket.

Star Trek 3 (július 21.)

A Star Trek-rajongók fellélegezhetnek: nem J. J. Abrams rendezte a harmadik részt!A Star Trek-rajongók dühönghetnek: nem J. J. Abrams rendezte a harmadik részt!Az történt ugyanis, hogy Abramst annyira lefoglalta a Star Wars 7 forgatása, hogy a türelmetlen Paramount-vezetőség végül a Halálos iramban 3-4-5-6 rendezőjét, Justin Lint szerződtették helyette. Szerencsére a Transformers és a Cowboyok és űrlények gagyigyáros forgatókönyvírója, Roberto Orczi mellett maga Simon Pegg is beleszólt a sztoriba.

Persze arról, hogy miről fog szólni a film, egyelőre semmit sem tudni, csak az előzetes alapján lehet találgatni. Az biztos, hogy visszatér Kirk kapitány (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Scotty (Simon Pegg), Uhura (Zoe Saldana), Csekov (Anton Yelchin), Sulu (John Cho) és Bones (Karl Urban), azaz ismét teljes lesz a jó öreg Enterprise űrhajó legénysége, és betársul hozzájuk egy vakítóan fehér bőrű, harcias lány, Jaylah (Sofia Boutella) is. A készítők azt ígérik, a trilógia lezárása legalább olyan sötét és komor lesz, mint a Nolan-féle Batman-trilógia. Kérdés persze, ki lesz kíváncsi a Star Trekre, amikor minden évben új Star Wars-film jön?

Rogue One: A Star Wars Story (december 22.)

Örülhetnek a Star Wars-rajongók, mert 2016-tól minden évben mozikba kerül egy Csillagok háborúja-mozifilm. Elsőnek ugye az önálló Rogue One, aztán 2017-ben a VIII. rész, aztán egy különálló Han Solo-film (Harrison Ford helyett valószínűleg egy fiatal színésszel), majd 2019-ben jön a IX. rész. A Rogue One az 1977-es Csillagok háborúját hivatott összekötni a 2005-ös A Sith-ek bosszújával. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnökasszonya szerint a film földközelből mutatja majd meg a galaktikus háborút, de mégis úgy, hogy az a Star Wars-rajongóknak is tetszeni fog.

A történet főszereplője az a felkelő osztag lesz, amelyik ellopja a Halálcsillag tervrajzát a birodalmiaktól. A csapatot egy fiatal nő vezeti, akit Felicity Jones alakít, de már Forest Whitakerről és Mads Mikkelsenről is lehet tudni, hogy komoly szerepeket kaptak az új filmben. A dizájner ugyanaz a Doug Chiang, aki a Baljós árnyak idején megálmodta az előzménytrilógia összes űrhajóját és idegen lényét, és aki Az ébredő Erő látványvilágán is dolgozott, az űrlényszereplők maszkját pedig a Prometheus veteránja, Neal Scanlan készíti.

(MA)