Jump to content

Tíz film, amit látnunk kell 2016-ban IV.

2015. 12. 15. 13:36

És persze olyanok is lesznek melyekből több, mint 10 éve volt az első rész és most újra előrángattuk őket a kalapból. Hogy sikerrel-e, az majd kiderül.

Szenilla nyomában (június 23.)

A 2003-as Némó nyomában sokáig a legnagyobbat kaszáló Pixar-rajzfilmnek számított a maga 936 millió dolláros bevételével, azóta pedig csak a Toy Story 3 és az Agymanók tudta lenyomni. Pizsi, a gyerekét kiszabadítani induló bohóchal és Szenilla, a szenilis segítőtársa sok család kedvence lett, és mivel a Toy Story és a Verdák folytatása is bejött üzletileg a Disney házi animációs stúdiójának, 2016-ra újabb tengeri kalandokkal akarja a cég elkápráztatni a kicsiket és a nagyokat.

Míg az első részben Pizsi az akváriumban raboskodó fiát, a címbéli Némót indul kimenteni, a mostani történet főszereplője Szenilla lesz, aki egy alvaúszós éjszakáján elkezd emlékezni a családjára. Azt persze már elfelejtette, hogy hol lehetne őket megtalálni, így együtt indul a barátaival a nagy víz alatti kutatóexpedícióra. De vajon az első részért (és később a WALL-E-ért is) Oscar-díjjal jutalmazott író-rendező, Andrew Stanton másodjára is ugyanolyan vicces tud majd lenni, mint 12 évvel ezelőtt?

A függetlenség napja 2 (június 24.)

Roland Ememrich 2009 óta ígérgeti, hogy folytatást kap az 1996-os év legnagyobb kasszasikere, A függetlenség napja, de most már végre tényleg elkészült vele. Azt persze már régóta tudtuk, hogy Will Smith nem lesz benne, mert túl magas gázsit kért, de sokáig úgy volt, hogy az űrlények központi irányítórendszerét földi számítógépvírussal meghekkelő Jeff Goldblum is kimarad.

Szerencsére nem így történt, sőt, Bill Pullman lesz ismét az elnök.A sztori a szokásos: gonosz űrlények bukkannak elő a semmiből, és a hatalmas repülő csészealjaikkal látványosan szétbombázzák Amerikai nagyvárosait. Szerencsére egy csapat hazafi (ki más!) július 4-én visszakergeti őket a csillagok közé.

(MA)