Jump to content

Tíz film, amit látnunk kell 2016-ban III.

2015. 12. 12. 13:32

A felnőtteknek szóló képregényadaptációk mellet lesznek még itt animációs filmek és könyvadaptációk is.

Alice Tükörországban (június 2.)

Tim Burton látványos Alice-feldolgozása egymilliárd dolláros bevételt termelt 2010-ben, naná, hogy a Disney ehhez a brandhez is folytatást csinál, pont mint a Bosszúállók, a Karib-tenger kalózai meg a Star Wars esetében. Tim Burton ugyan most már csak producer (lefoglalta a Vándorsólyom kisasszony és a Beetlejuice 2), de az új rendezőn, James Bobinon kívül mindenki megmaradt a régi csapatból.

A forgatókönyvíró például ezúttal is Az oroszlánkirályt és a Demónát jegyző Linda Woolverton. A folytatásban új főgonosznak magát az Időt tette meg, akit Sacha Baron Cohen alakít, mindenki más viszont maradt a régi szerepében. A másik világba keveredő Alice továbbra is Mia Wasikowska, Johnny Depp ismét festett képű hülye, akit ezúttal Bolond Kalaposnak hívnak, Anne Hathawa a Fehér Királynő, Helena Bonham Carter a gonosz Szív királynő, Tutyikát és Mutyikát pedig ismét matt Lucas kelti életre. Kérdés persze, hogy ezzel egy ennyire erős blockbustermezőnyben lehet-e megint egymilliárd dollárt kaszálni?

Jégkorszak 5 (július 14.)

A Jégkorszak-széria 2002 óta termeli a dollármilliókat a Fox stúdió animációs részlegének, naná, hogy a 2012-es, jégkalózos rész után is készül még újabb epizód. Igaz, a sztoriról egyelőre nem sok minden derült ki, csak annyi, hogy a makkot kergető, idétlen Motkány ezúttal egy idegen űrhajóba keveredve szokás szerint galibát csinál, aminek hatására meteorok kezdenek záporozni a Föld felé.

Azaz az időfolyam már teljesen összekeveredett, hiszen az első részben ugyan még ősembergyerek is volt, aztán ez a szál szépen el lett felejtve, jöttek a dínók, most meg mintha pont az a meteor közelítene a bolygónk felé, aminek a becsapódása annak idején halálra ítélte a Tyrannosaurusokat. Akárhogy is lesz, az biztos, hogy a közönségkedvenc mamut, Manny, a morgós kardfogú tigris, Diego és a debil lajhár, Sid (akinek az eredeti hangja is pont olyan, mint Geszti Péteré!) kedvéért megint rengeteg család fog ismét moziba menni.

(MA)