Jump to content

Tíz film, amit látnunk kell 2016-ban I.

2015. 12. 03. 16:46

A jövő évben számos olyan film kerül majd moziba, melyet nagyon is érdemes lesz megnézni. Következő sorozatunkban bemutatjuk ezek közül a legfontosabbakat.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (március)

Azt már rég megszoktuk, hogy a Batmant alakító színészeket folyton lecseréli a Warner, az új filmek pedig mindig zárójelbe teszik a korábbiakat. Most Zack Snyder is úgy próbál franchise-t építeni a DC képregényhőseiből, hogy figyelmen kívül hagyja a Nolan-féle trilógiát, és közvetlenül a saját filmjét, a 2013-as Acélembert folytatja. Az új filmben Supermant (Henry Cavill) már egyfajta istenségként tisztelik, de amikor a soros világmegmentő akciójával lerombolja a Wayne irodaházat, a bűnüldözésben kicsit megzakkant Batman (Ben Affleck) úgy dönt, ideje odacsapni az űrből jött cserkészfiúnak.

Zack Snyder most is a Batman- és Penge-filmeken edződött David S. Goyerrel közösen írta meg a forgatókönyvet, akárcsak az Acélembernél. A sztoriba behozták Superman régi ellenfelét, Lex Luthort (Jesse Eisenberg) és a görög amazonként pózoló Wonder Womant is, de állítólag Jason Momoa is felbukkan majd Aquamanként. A grandiózus szuperhős-találkozó természetesen már a Warner stúdió ellen-Bosszúállókját, a 2017-es Igazságligát készíti elő, amivel a stúdió végre megszorongathatja a nagy riválisát.

Zoolander 2 (március 17.)

A nagy folytatásgyártó őrületben Ben Stiller és Owen Wilson is úgy döntöttek, némi aprópénz reményében leporolják egy régi kultfilmjüket. Így most 2016-ban, 15 évvel a Zoolander után jön a folytatás, amiben szerencsére senki sem csinál úgy, mintha egy percet sem öregedett volna. Sőt, a poénok egy része kifejezetten arról szól, hogy a két férfimodell, Hansel és Derek már kikoptak a divatszakmából, és a kékacél-nézés sem érdekel senkit.

Stiller, aki nemcsak főszereplője, de írója, rendezője és producere is a filmnek, elképesztő színészgárdát csődített össze a második részhez. Benedict Cumberbatch egy transznemű modell lesz, Macaulay Culkin, Kanye West és Lenny Kravitz saját magukat alakakítják A kötelező jócsaj-faktorról Penelope Cruz, Olivia Munn és Demi Lovato gondoskodik majd, Will Ferrell főgonoszként tér vissza, és az is biztosan sok embernek fog tetszeni, hogy a filmben kinyírják Justin Biebert.

(MA)