Jump to content

Citromdíjat kapott Nicole Kidman

2015. 02. 19. 13:40

A Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy „igazán bő termés volt a rémes filmekből”.

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát – az amerikai Arany Málna-díjátadó brit változatát – a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában.

A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat.

A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben „egy elszánt nő harcol azért, hogy a szuper-gazdagoknak ne kelljen adót fizetniük” annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: „ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk”.

Simon Pegg kapta a legrosszabb színész díját a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett „a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője”.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: showbiz411.com, forrás: MTI)