Jump to content

Jennifer Lawrence: „Katniss más személyiség”

2014. 11. 11. 11:19

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. részének világpremierjére Londonban, a Leicester Square Odeon mozijában került sor. A színészekkel és a film készítőivel a vörös szőnyegen készültek interjúk.

Elizabeth Banks Elie Saab köntösben jelent meg, amit Effie Trinket (Banks filmbeli karaktere) is megirigyelt volna, a rajongók pedig letáboroztak a közelben, hogy láthassák a sztárokat. „Mindig elfelejtem, hogy a rajongók mennyire szeretik a filmet! Köszönöm mindenkinek, aki eljött ezen a hideg éjszakán.” – mondta meghatottan Banks.

Jennifer Lawrence leszögezte, hogy belőle hiányzik Katniss Everdeen acélossága. „A saját tapasztalatok általi megközelítés elég trükkös a számomra – ő egy nagyon más személyiség, aki az érzelmeket más módon kezeli. Én minden egyes nap az anyukámért sírtam volna.” – magyarázta Lawrence.

Donald Sutherlandnek megvolt a maga módszere a film legsötétebb részeiben is. „A háború káosz, a dolgok nem fehérek és feketék, hanem a szürke árnyalatai. Szerintem ezt lehet megragadni benne.” Ezután Snow elnök Katniss-szel való csavaros kapcsolatáról kérdezték Sutherlandet. „Nem hiszem, hogy csavaros. Ő egyszerűen imádja a lányt.” A színész dicsérő szavakkal illette kolléganőjét. „Nem túl gyakran adódik lehetőség egy ilyen tehetséggel dolgozni.”

A rendező, Francis Lawrence elárulta, hogy már csak egy jelenetet kell felvenni A kiválasztott második részéből. „A rajongók hihetetlen támogatást nyújtottak nekem, amit igazán nagyra értékelek.” Nina Jacobson producer szintén a közönséget dicsérte: „Odaadóak, szenvedélyesek, közelebb érzem magamat hozzájuk, mint valaha, mert ez az első év, amikor twitterezek is velük.”

A kiválasztott első része november 21-én debütál Amerikában.

(fotó: insidenovies.ew.com, forrás: variety.com)