Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 9. Nem félünk a farkastól

2014. 09. 09. 11:09

Az 1966-ban bemutatott Nem félünk a farkastól Richard Burton és Elizabeth Taylor egyik legismertebb és leglenyűgözőbb közös munkája. A film tizenhárom Oscar-díj jelölés közül ötöt söpört be, köztük a legjobb női fő- (Elizabeth Taylor) és mellékszereplő (Sandy Dennis) díját.

A Nem félünk a Farkastólt, amely Edward Albee azonos című színdarabjának alapján készült, Mike Nichols rendezte. A történetben mindössze négy szereplő jelenik meg (leszámítva a kocsmajelenetet).

Az egyetemen docensként dolgozó George (Richard Burton) és felesége, az egyetem rektorának lánya, Martha (Elizabeth Taylor) egy szombati összejövetelről érkeznek haza. George már lefeküdne, de Martha bejelenti, hogy apja kérésére áthívta magukhoz az egyetem legújabb tanárát, Nick-et (George Segal) és feleségét, Honey-t (Sandy Dennis) vendégségbe, akik kisvártatva meg is érkeznek.

A társaság ismét italozni kezd, a beszélgetést pedig George és Martha veszekedései árnyékolják be, amelyekben a másik pár néha csak eszköz, máskor viszont céltábla.

(fotó: movietank.blog.hu)